17 Mart 2015 Salı

FİNALE GERİ SAYIM!!!

ŞİMDİ FİNAL ZAMANI!!

Türk - Alman Üniversitesi 2014-2015 şampiyonunu öğrenmemize artık saatler kaldı. Turnuvaya iki ay boyunca ev sahipliği yapan Beykoz'da nefesler tutuldu ve şampiyonun belirlenmesi için geri sayım başladı. Bir tarafta çıktığı tüm maçları kazanan Cumaspor, diğer tarafta birbirinden güçlü rakipleri eleyerek bu aşamaya gelen Beyaz Zenciler. Şimdi önümüzde iki güçlü takım ve tek bir soru var...

ŞAMPİYONLUK KUPASINI HANGİ TAKIM KALDIRACAK?
Turnuvada bugüne dek 9 maç oynandı, 52 gol atıldı ve 7 takımdan sadece ikisi ayakta kalabildi. Final için bir öngörüde bulunabilmek için takımların istatistiklerini ve muhtemel dokuzlarını inceleyelim.



CUMASPOR


TAÜ Hali Saha Ligi'nin 101.983.000€* ile en pahalı kadrosuna sahip olan Cumaspor bugüne dek toplamda 3 maça çıktı ve rakip kaleleri 12 kez
havalandırdı. Buna karşılık kalesinde sadece bir gol gördü. Bu maça dair en önemli istatistik ise Cumaspor'dan yana. Turnuvada grup müsabakaları aşamasında ikinci maçlarda Beyaz Zenciler'i hatırlayacağınız üzere 6-0 yenmişti ve bu maç sonucunda gruptan çıkmayı garantilemişti. O güne dair maç yazısı şu adreste 

Rakibini iyi tanıyan Cumaspor'un finalde sahadaki en büyük kozu yine oynadığı hızlı oyun ve kaleye çabuk yönelme özelliği olacak. Yetenekli kaptan Fatih Dağ'a omurgasını oluşturduğu orta sahada Ali İhsan ve Ensar eşlik edecek. 5 asist 2 gollük performansıyla takımının en önemli oyuncusu olan Fatih'i izlemek için teknik direktörlüğü bırakan yeni heyecanlar arayan Alex Ferguson, Chelsea'da yaratıcı orta saha oyuncusu sıkıntısı çeken Jose Mourinho ve Borussia Dortmund'da Türklerden oluşan bir orta saha hedefi olan Jurgen Klopp gelecek. Birebir mücadelelerde hızı ile dikkat çeken Ali İhsan ve pozisyon bilgisine ilaveten kıvrak ayaklarıyla Ensar Küllü ise ona yardımcı olarak topu ileriye taşıyacaklar. İleride ise ilk 9 da çıktığı 2 karşılaşmada 5 gol atan ve gol krallığında gözü olan Mehmet Kaynak ise bu yaratıcı oyunu golle süslendirmeye çalışacak.

 Defansın sağında maçlardaki dinmeyen performansı, tempolu oyunuyla tam bir görev adamı olan Muhammed Gök ve defansın solunda bir önceki maçın kahramanı Yaser Antep hem hücuma hem defansa katkı sağlayacaklar.

Ferhat Sayın'ın eksikliğinde stoperi yeni mevkisi olarak başarılı bir şekilde benimseyen Mehmet Zeki Buğday ve turnuvanın en taş stoperi, "Şimşekler savuran" Yavuz Zeus Çınar rakip atakları püskürtmede takımına destek olacak.

Turnuvanın en az gol yiyen kalecisi Hasan ise finalde Cumaspor'un ağlarına topun geçmemesi için her zaman olduğu gibi büyük bir çaba sarfedecek.


 *transfermarkt.com verileri esas alınmıştır.

BEYAZ ZENCİLER



Turnuvanın en çok gol atan takımı Beyaz Zenciler bugüne dek çıktığı 4 karşılaşmaya 17 gol sığdırmayı başardı. Kalesinde gördüğü yedi golün 1'ini turnuvanın tek gereksiz ve cop takımı Yabancı Diller – Emre Cengiz'den yerken diğer 6 golü Cumaspor'dan yedi. Finale gelirken turnuvanın favorilerinden Mekaspor'u gruplarda rahatça saf dışı bırakan takım yarı finalde ise Rektörlük'ü dört fark ile eledi ve bu maça bir önceki Cumaspor maçından ders alarak çıkıyor.

Hücum futbolunu benimseyen Beyaz Zenciler, forvetteki yetenekli ayakları Hidayet, Yavuz ve Uygar'a güveniyor. Takımın 11 golünü bu üçlü kaydederken Yavuz Çiçek attığı 7 gole yenilerini ekleyerek turnuvayı gol krallığının zirvesinde tamamlamak istiyor. Orta sahada iki yönlü oyunları ile Avrupa futbolunun aranan profildeki oyuncuları Berkay ve Ulaş ise şüphesiz ki Cumaspor'u yoracak isimler.


Defansta bugün sahaya çıkacak üçlüde Günhan, Ali ve Ahmet'i izleyeceğiz. Kart cezası nedeniyle Mekaspor karşılaşmasında oynayamayan ve sonraki maçta formayı kaptıran Kucukişsiz yarın Zeki'nin eksikliğinde tekrar formasına kavuşacak. Günhan'ın partnerleri Ali ve Ahmet ise defanstaki sert duruşlarının yanında özellikle hücum yollarında da başarılı isimler. Son Rektörlük maçında bu ikili birer gole imza attı.

Kalede ise uzun boylu fiziği ve yeni saçlarıyla playboy aleminin yakışıklısı Berkehan Özsoy, kalesini gole kapamaya çalışacak.



Ve röportajlar...

Turnuvanın müdavim takipçilerinden Bengisu Çetinoğlu ve Nurdan Özçelik: Her ne kadar Fatih arkadaşımızı çok sevmesek de kalbimiz Cumaspor ile. Başta Zeki, Muhammed ve Mehmet olmak üzere bütün arkadaşlara güvenimiz tam. Özellikle Mehmet'in beleşçi golleri bizi çok sevindirirken Zeus'un stoperde insanlara omuz atmasını kınıyoruz.(Söze Beng devam ediyor.) Son müsabakasında kiran kirana mücadele eden sevgilime ve takımına da selam olsun. Kalbimiz Mekaspor'da.


Berkehan Özsoy: İntikam vakti geldi. 6 yediğimiz takımı finalde yenerek kupayı almak istiyoruz. Seyircilerin olması beni daha çok motive ediyor ve burdan hepsine maçı kazanacağımızın garantisini veriyorum. Çok önemli eksiğimiz var ama zeki kardeşimiz olmasa da bu kupayı kazanıcaz. Ona da burdan tekrar geçmiş olsun diyorum.

Hasan Özkarakaya: Takıma almadığımız Orta Asya’nın Kaşgar kentinden aramıza katılan bir kardeşimizin intikam amacıyla kurduğu bir takımla oynayacağız. İntikam soğuk yenen bir yemek ama biz sıcak yemek müptelasıyız (gözlük smileyi). İnanan kazanacak.


Berkay Yadigaroğlu: Bugün sahaya sporcu kimliğimizle çıkacağız büyük taraftarımızın önünde futbolumuzu en iyi şekilde sergilemeye çalışacağız. Bugün burada yenmek de var yenilmek de ama biz Beyaz Zenciler olarak sahaya çıkıp kanımızın son damlasına kadar mücadele edip o lanet olası takımı federal hapishaneye yollayacağız. Son olarak rakibimiz Cumaspor'a başarılar dilerim.


Ferhat Sayın: Cumaspor' un basari hikayelerini gazetelerden takip ediyoruz. Bu maçta özellikle Fatih Dağ’ın Avrupa kulüpleri tarafından takip edilecek olması Cumaspor' u zora sokabilir. Maçin kaderini belirleyecek futbolcu Emre Barış gibi duruyor. Kendisi bir efsane.  Buradan ona selamlarımı yolluyorum. Bu arada Münster United'a transfer olacağım iddiaları kesinlikle yalan. Seneye Cumaspor'a dönmek istiyorum. ŞAMPİYON CUMASPOR!!!

Ensar Küllü: Efenim öncelikle böylesine müstesna bir mevzuu da sözle muhakeme vesilesi ile acizane fikirlerimi almanızdan mütevellit bizzat kendi şahsım adına müteşekkir olup belirtmek isterim ki maça iyi hazırlandım. Sonuç ne olursa olsun kupa bize gelecek. Fazla söze ne hacet, orta kafa gol. Demedi demeyin haydi selametle.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder