26 Aralık 2014 Cuma

3-0'LA HÜKMEN GALİBİYET

'' KORKU İŞE YARAYABİLİR AMA KORKAKLIK HİÇ BİR İŞE YARAMAZ. ''
Mahatma Gandhi

Türk-Alman Üniversitesi Halı Saha Turnuvası kapsamında düzenlenen bu nadide turnuvada bugün oynanması gereken Mekaspor – Yabancı Diller-Emre Cengiz maçı rakip takımın sahaya çıkmaması nedeniyle 3 puan 3-0 lık hükmen galibiyetle Mekaspor'un oldu.

Mekaspor bu sonuçla üç puana yükseldi ve averaj farkıyla 3. sıradaki yerini korudu. Yabancı Diller Emre Cengiz ise ilk maçındaki 10-1 lik Beyaz Zenciler mağlubiyetinin ardından bu 3-0lık hükmen mağlubiyet ile -12 averaj ile son sıradaki yerini pekiştirdi.

Bu sonuç aslında Mekaspor adına iyi bir sonuç olarak görülse olay detaylı incelendiğinde işin içinde başka olayların olabileceğini siz değerli takipçilemize anlatacağız. Dört maddede neden sahaya çıkılmadı bunları inceledik. 'Derin Futbol-TAÜ' ekibi olarak araştırmalarımızı hassasiyetle sürdürerek bu sonuçlara ulaştık.
Öneri olarak yazıyı bu şarkı eşliğinde ve ışıkları kapatarak okumalısınız.



1. Yabancı Diller-Emre Cengiz takımına maça neden çıkmayacakları sorusunu sorduğumuzda aldığımız cevap 'oyuncu eksikliği' nedeniyle oynayamıyoruz oldu. Bu maçın oynanacağı tarih bir haftadan uzun bir süre öncesinde belirlenmiş olmasına rağmen bu cevap bizleri şaşırttı. Mekaspor takımının eksiklerine rağmen Cumaspor maçına çıkmış olmasını ve Mekaspor'un Tuzla'dan bile gelen oyuncularının olduğunu düşünürsek bu cevap aslında bir bahane miydi?

2. Mekaspor yönetim kurulu Y.D. Emre Cengiz takımına maçı erteleme teklifi yaptı fakat bu teklif de rakip tarafından reddedildi. Eğer bahane eksik oyuncular ise erteleme teklifi neden reddediliyor? Acaba başka gizli teklifler mi bulunuyor???

3. Mekaspor üç puan almasına rağmen bu sonuç aslında takımın işine gelmedi. Beyaz Zenciler'in +9 averaj yaparak aldığı 3 puana karşılık Mekaspor'un +3 averajla 3 puanı bulunuyor. Gruptaki maçlar sona erdiğinde puan eşitliğinde bakılacak ve ilk değerlendirme esası averaj olacak.
Rakibinden +8 averaj farkla önde olan Beyaz Zenciler'in bu hükmen mağlubiyetten kazançlı çıktığını görmek için futbol profesörü olmaya gerek var mıdır?


4. '' Türk futbolu nereye gidiyor? ''Bu kirli oyunlar ve dönem arası dayanışmalar nereye kadar devam edecek. (Stüdyoda sesler: Rasim sus bi dakika, karışma. Rasiim, kimin adamıyım ben?...). Dileriz ki bu turnuvada böyle olayların devamı yaşanmaz ve turnuva fair-play çerçevesinde devam eder.

Mikrofonlarımızı Mekaspor oyuncularına ve TAÜ Futbol Federasyonu yetkililerine uzattık.

Doğan Bey: '' Öyle şey olmaz arkadaşlar. Sahaya çıkmıyorsanız 3-0 mağlupsunuz. Aradım sahayı 5-6'yı iptal ettim.''

Ahmet Çakırer: '' Takım kaptanı olarak böyle bir şeyi hazmedemiyorum. Ortada bizim emeğimiz var. Üç gündür bu maç için yoğun antremanlar ve çalışmalar yaptık. 20 atmaya çıkacaktık. Ok. Bye.

Fatih Temiz: '' Pendik'e gidiyorum ben ne maçı. Size ayıracak vaktim yok. İşim var gücüm var. Daha umreye gidicem. ''

Ahmet Feyyaz Çelik: '' Rakip takım sahaya çıkmadı, olan bize oldu. Canlıdan bizim takıma +10fark atar için 500 bastık. Adamlar karşımıza çıkmadı. Nelerle uğraşıyoruz''

Bugünün sonunda puan durumu şu şekilde oluştu.
Takım
OM
A
Y
Puan
Av.
Beyaz Zenciler
1
10
1
3
9
Cumaspor
1
2
0
3
2
Mekaspor
2
3
2
3
1
Emre Cengiz
2
1
13
0
-12

A Grubunda gelecek maç programı ise şöyle:

29.12.2014 Cumaspor Beyaz Zenciler
31.12.2014 Cuma Spor Yabancı Diller
02.01.2015 Mekaspor Beyaz Zenciler






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder