28 Aralık 2014 Pazar

BİRİNCİ HAFTANIN PANORAMASI

İLK HAFTADA NELER OLDU, NELER YAŞANDI?

Türk-Alman Üniversitesi'nde futbol dolu bir haftayı geride bıraktık. Hepimiz futbolun güzelliğini, rekabetin tatlı heyecanını gönülden hissettik. Yeri geldi tartıştık, yeri geldi eğlendik. Çok iyi biliyoruz ki futbol çok farklı bir spor. Çinlilerin çujuvası, Japonların kemarisi, Antik Yunanistan'ın episkirosu futbol bizim için ne denli önemli olduğunu bu hafta hepimize gösterdi. Biliyoruz ki futbol uzun tarihçesine rağmen ilk spor dalı değil. En estetik ve en değişik spor dalı olmadığı da gayet ortada. Fakat biz futbolun verdiği heyecanı, bize yaşattığı duyguları seviyoruz. Dünya' daki profesyonel futbolun aksine bizim oynadığımız futbolda büyük paralar da dönmüyor ki bizi heyecanlandıran bu olsun. Halı sahaya verdiğimiz kişi başı 5'er lira ya da yorulduğumuzda içmek için aldığımız 50 kuruşluk su bizim futbolumuz adına dönen para. Bizler sporun ve futbolun saf heyecanını yaşıyoruz. Bizim heyecanımız uzun süren açlıktan sonra yemekten alınan ilk lokma, tetriste uzun süre beklenen uzun çubuk ya da kısaca beynelmilel bir şey işte.



Bu futbol dolu güzel haftada kısaca neler oldu, neler bitti inceledik ve sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Haftanın 9'u

Hafta boyunca tüm sporcular terinin son damlasına kadar mücadele etti ve turnuvayı güzelleştirdi. Fakat tabii ki öne çıkan oyuncular da oldu ve OEH Moderatörleri olarak haftanın takımını oluşturduk. Burada olmayı hakeden fakat listeye sığdıramadığımız diğer tüm arkadaşlardan özürlerimizi diliyoruz.



Hakemler


Turnuvada bir hakem sorunu olduğunu tüm futbolseverler rahatça görebiliyor. Turnuvanın ilk maçında sahadaki FİFA kokartlı hakem Fatih Dağ bile maç sonrası yaptığı açıklamalarda maçta çok zorlandığını bizlere bildirmişti. Diğer maçlarda da kısmen aynı sorunları gördük. Fakat sadece hakem Hakan Aydın maç boyunca aynı yerde kalarak en rahatına ve en kolayına kaçtı. Diğer hakemlerin performanslarının Hakan Aydın'a yakın olması ise belki de en çarpıcı sonuç oldu. Turnuvada en azından yarı final ve final maçlarında yan hakem uygulamasının devreye girmesi bu soruna çözüm olacak gibi duruyor.

Haftanın takımı: Rektörlük

Bu hafta iki kere sahaya çıkan Rektörlük takımının oynadığı futbol takdire şayandı ve takım bu performansı ile turnuvada neler yapabileceğini tüm futbolseverlere gösterdi. İlk maçında Davşanspor'u rahatça geçen Rektörlük ikinci maçında ise büyük bölümünü üstün oynadığı karşılaşmayı berabere tamamladı. Turnuvanın güçlü ekiplerinden Borussia Beykoz karşısında sergilediği bu oyun ile diğer rakiplere şampiyonluğa biz de adayız mesajı verdi.
Ayrıca sahaya '' 5 BİN SINIF ÖĞRETMENİ ATAMA BEKLİYOR.'' yazılı pankartla çıkan Rektörlük'ün öğretmenlere verdiği bu desteği sizlere bildirmek boynumuzun borcudur.

Cumaspor sponsorunu buldu.

Cumaspor Yönetimi turnuva başlamadan önce üzerinde çalıştığı sponsor bulma çalışmalarını başarıyla sonuçlandırdı. Takım mali işler sorumlusu Mehmet Kaynak'tan aldığımız haberler doğrultusunda Cumaspor'un yeni sponsoru Arbella oldu. Senelik 50.000$, oyuncu başına 8 paket arbella makarna ve takım forması karşılığında Cumaspor formasının önüne ve arkasına Arbella reklamı alacak.

Gol krallığında Beyaz Zenciler hakimiyeti

Gol krallığı için henüz konuşmak erken olsa da listede 3 oyuncusuyla bir Beyaz Zenciler hakimiyeti görüyoruz. İlk maçında 10 gol bulan Beyaz Zenciler, gollerinin 8 tanesini ikinci yarıya sığdırdı ve hücumda ne kadar etkili olabileceğini gösterdi. Beyaz Zenciler'de Yavuz Çiçek ise attığı dört golle zirvenin tek sahibi olarak tahtta kalmaya devam ediyor.

Hükmen ...

Haftanın tek olumsuz olayı Derin Futbol'da da incelediğimiz Yabancı Diller-Emre Cengiz'in sahaya çıkmaması oldu. İlk maçında 10 gol yiyen Yabancı Diller-Emre Cengiz sahaya çıkmayarak futbolun heyecanını ve hırs yönünü tam anlayamadığını futbol sevdalılarına kötü bir şekilde gösterdi. Dileriz ki Yabancı Diller-Emre Cengiz son maçlarında Cumaspor karşısına çıkarak bizleri yanılttığını tüm futbolseverlere kanıtlar.

Deplase keyifler..

Hafta boyunca tribünleri dolduran taraftarları da unutmamak gerekir. Taraftarlar gerek yardımlarıyla gerekse tezahüratlarıyla futbol ateşini doruğa çıkardı ve Gümüsuyu Arena'da 10.adam görevini başarıyla yerine getirdi.

Ve siz değerli takipçiler...

Yazıları ve blogu takip ettiğiniz ve futbolun sadece bir oyun olmadığını bizlere kanıtladığınız için sizlere sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. 5 gün içerisinde an itibariyle 1700 görüntülenmeye sizin sayenizde ulaştık ve yine sizin sayenizde yazılarımıza devam ediyoruz, edeceğiz. Takipte kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder