2 Kasım 2015 Pazartesi

DAVŞANSPOR İLK GALİBİYETİNİ ALDI



   DAVŞANSPOR İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Teletabiler'in Kadrosu
Davşanspor Kadrosu

Kuruluşunun ikinci yılında 17. Maçına çıkan Davşanspor tarihindeki ilk resmi galibiyetini almayı başardı. Bugün oynanan sezonun ilk maçında Davşanlar rakip fileleri 5 kez havalandırırken kendi kalesinde de 3 gol gördü. Teletabiler bu sezona mağlubiyetle başlasalar da şüphesiz oynadıkları futbolla seyircisinin takdirini kazandı. Yönetim bu sene Gümüşsuyu Arena yetersiz bulunarak Paşabahçe Arena’da oynama kararı almıştı. Maçtan anektodlar karşınızda..

Maça böyle Hazırlandı Davşanspor
Saatler 17.00’yi gösterirken hakem Fatih Dağ düdüğünü çaldı ve maç başladı.
Kaan'ın maça yetişememesiyle Davşanspor ilk iki dakika sahada 7 kişi mücadele etti. Kaan’ın oyuna dahil olmasıya Davşanspor baskısını bu dakikalarda artırdı. Oğulcan’ın kafasında top son anda kalecide kaldı.
Teletabiler ilerleyen dakikalarda topun kontrolünü eline aldılar ve baskılı gelmeye başladılar ve bu baskı sonucu sezonun ilk golü Faruk’un asistini gole çeviren Şafak tarafından geldi. ( dk. 12/0-1)
Davşanspor hemen karşılık verdi. Feyyaz’ın asistinde ceza sahasının dışından topa vuran Murat golü buldu (dk.14/1-1). Skora tekrar denge gelmesiyle maç ortada seyretmeye başladı ve Teletabiler'de Adem’in şut denemesi az farkla dışarıda kaldı.
Sercan kendini kontrol edemeyip ceza sahasına çok yakın noktada faul yaptı fakat Teletabiler bu fırsatı değerlendiremedi.
15. dakika civarında Davşanspor orta sahanın hemen gerisinde bir duran top şansı kazandı. Feyyaz topun başına geçti ve kaleci son anda topu çıkartmayı başardı.
Bir karambol anında Teletabilerin kalesinde Feyyaz’ın asistinde Oğulcan golü buldu ve Davşanspor öne geçti.(dk.22/2-1)
Davşanlar öne geçtikten sonra üçüncü gol arayışlarına girişti. Murat'ın gol pasında Feyyaz golü atan isim oldu.(dk. 23/3-1)
Feyyaz bir kere daha kaleyi denedi. Kalecide kaldı ve böylece ilk yarı bitti.
İkinci yarıya Teletabiler istekli başladı. Teletabiler'in istekli oyunu skor olarak yansımasa da direkten dönen top takımı heyecanlandırdı. Bir kontra atak şansı yakalayan davşanlarda Feyyaz iki rakibinin arasından çıktı ve golü buldu.(dk.37/4-1)
Fark üçe çıktıktan sonra maçtaki gerilim hissedilir derecede arttı. Arka arkaya Adem Kuş, Sercan Işıklı, Mert Çolak sarı kart gördü.Teletabiler baskılı oyununu devam ettirdi ve Adem taşıdığı topta son vuruşu Can yaptı ve farkı ikiye indirdi.(dk.41/4-2)
Dakikalar 43'ü gösterdiğinde Davşanlar serbest vuruş kazandı ve bu duran topu gole çeviren 6 numaralı formasıyla Murat oldu.(dk.43/5-2)

Teletabilerin atağında Adem’in asistine cevap verip golü bulan oyuncu Faruk oldu ve maçın skorunu belirledi.(dk.46/5-3)

Maçın Hakemleri Ensar Küllü  & Fatih Dağ

DAVŞANSPOR
TELETABİLER
KADRO
Rıdvan Önal
Umur Ejder Halhallı
Oğulcan Çırak
Murat Mihmandarlı
Sercan Işıklı
Ahmet Feyyaz Çelik
Mert Çolak
Kaan Alp Ölmezol
Eren Özbek
Şafak Çınar
Ege Vardar
Oğuz Aslan
Kubilay Topuz
Adem Kuş
Faruk Güler
Can Yılmaz
GOL
5
3
Ahmet Feyyaz Çelik 23' , 37'Murat Mihmandarlı 14' , 43'
Oğulcan Çırak 22'
Şafak Çınar 12'
Can Yılaz 41'
Faruk Güler 46'
SARI KART
Sercan Işıklı
Mert Çolak
Kaan Alp Ölmezol
Adem Kuş
KIRMIZI K.
0
0
HAKEMLER
Ensar Küllü, Fatih Dağ, Doğan Abi

Maçın Adamı: Ben çok takip edemedim ama 5 numara iyiydi diyorlar.

Hayal Kırıklığı: Sercan Işıklı

Hakemin Notu: Hakemler yanlış kararlarından dolayı eleştirilmelerine rağmen bugün iyi iş çıkardılar.
--------------------------------------------------------------------------------
Ve bir taufutbol.blogspot.com.tr geleneği olan maç sonu yorumları:

Çağlar Bayram: Kaan bitmiş.Form kaybetmiş ama Davşanspor iyi oynadı ve kazanmayı bildi.

Muhammed Gök: Hepimiz BİR’iz futbolda da bu böyledir. Biz BİR’iz ve Kardeşiz. Değil mi Riario?

Ahmet Çakırer: Davşanlar beni almamakla büyük hata ettiler. Güzel goller attılar ama bitiricileri yok. Şu Umur’un maçı bitse de nargileye geçsek.

Cem Akgül: Ben demiştim Davşanlar bir gol atıp geriye yaslanırlarsa ve gol yemezlerse kazanmayı bilirler diye. Bakın kazanmayı bildiler. Bu takıma gönül vermiş bir başkan görüyorum onunla birlikte çok yükselecekler umarım.

Mehmet Kaynak: Davşanlar’ın ilk galibiyetine hepimiz şaşkınız. Sanki hiç gelmeyecek gibiydi. Bu arada Umur'a parantez açmak istiyorum. Onun yeteneği ve pasları gerçekten çok etkileyiciydi. Bence maçın yıldızıydı.


Yazan: Burak Saldıroğlu
Görseller: Cem Akgül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder